Google se pregătește să revoluționeze Google Assistant cu inteligență artificială generativă

de admin 2
0 comentariu 25 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Potrivit unui raport publicat de Axios, Google pregătește o actualizare semnificativă pentru asistentul său virtual, Google Assistant, prin introducerea de funcții alimentate de inteligența artificială generativă. Conform informațiilor dintr-un e-mail obținut de publicație, compania a anunțat că o parte din echipa sa a început să lucreze la această actualizare, inițial concentrându-se pe platforma mobilă. Oficiali importanți ai companiei, Peeyush Ranjan, vicepreședintele Assistant, și Duke Dukellis, directorul de produs, s-au arătat optimiști cu privire la viitorul asistentului.

Această actualizare ar putea aduce lui Google Assistant capacitatea de a utiliza tehnologia similară cu Bard, un sistem de inteligență artificială dezvoltat de Google, care permite asistentului să răspundă la întrebări pe baza datelor disponibile pe web. Potrivit purtătorului de cuvânt al Google, Jennifer Rodstrom, sute de milioane de utilizatori folosesc Google Assistant în fiecare lună, iar compania dorește să le ofere experiențe de înaltă calitate.

În timpul acestui proces de transformare, compania americană va efectua o reducere a echipei care lucrează la Google Assistant, conducând la eliminarea „unui număr mic de posturi și roluri”. Chiar dacă numărul exact al angajaților afectați rămâne neclar, Axios a raportat că zeci de lucrători au fost deja concediați. Încă nu este clar când Google va integra această tehnologie în produsele sale pentru casa inteligentă, iar acest lucru a stârnit temeri cu privire la confidențialitate, fiind ridicate anumite semne de întrebare legate de posibilele implicații etice ale utilizării acestei tehnologii.

Compania nu a dezvăluit în detaliu caracteristicile specifice pe care intenționează să le aducă prin această actualizare. Cu toate acestea, integrarea inteligenței artificiale generative ar putea aduce îmbunătățiri majore, extinzând funcționalitatea asistentului virtual. Într-o perioadă în care tehnologia avansează rapid, eforturile Google pentru inovație subliniază potențialul vast al inteligenței artificiale, dar aduc și ajustări ale forței de muncă și preocupări legate de aspectele etice ale acestei evoluții.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00