47
Ingrediente:
- 1 pachet foi de plăcintă (400 g);
- 400 g vişine congelate;
- 200 g zahăr;
- ulei, pentru prăjit.
Mod de preparare:
- Laşi vişinele la decongelat. Apoi le pui într-o cratiţă, adaugi zahărul şi le fierbi 7-8 minute, la foc mediu. Când siropul e legat, le dai deoparte la răcit.
- Tai fiecare foaie în 2 şi suprapui bucăţile. Pui câte o lingură de vişine, rulezi şi sigilezi capetele. Repeţi până termini foile şi umplutura.
- Încingi puţin ulei într-o tigaie şi prăjeşti plăcinţelele pe ambele părţi, la foc mediu, până devin rumene. Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Le poţi decora cu zahăr pudră sau cu puţină miere.
Poftă bună!