Primăria Constanța va achiziționa 275 de eco-insule digitalizate de colectare a gunoiului

de admin 2
0 comentariu 20 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

După ce au fost implementate cu succes 14 eco-insule digitalizate pentru colectarea gunoiului pe 4 fracții în cadrul unui proiect pilot, Primăria se pregătește să achiziționeze încă 275 de astfel de dispozitive cu ajutorul fondurilor europene. Contractul de finanțare pentru proiectul “Achiziția de insule ecologice digitalizate” a fost semnat încă din luna mai, iar în prezent se derulează procedura de achiziție sub coordonarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Valoarea totală a finanțării nerambursabile pentru proiect se ridică la 22.629.700,00 lei, echivalentul a 4.600.000,00 euro, la care se adaugă TVA în valoare de 4.299.643,00 lei pentru cheltuielile eligibile. Cele 275 de eco-insule vor fi distribuite pe întreg teritoriul orașului până la sfârșitul anului următor.

Aceste eco-insule digitalizate reprezintă o soluție optimă pentru gestionarea deșeurilor în comunități, mai ales în zonele turistice și în centrul orașelor. Ele constau într-un ansamblu de containere pentru colectarea separată a deșeurilor, sunt proiectate pentru a fi protejate împotriva vandalismului și accesului neautorizat și dispun de acces digitalizat pentru persoanele arondate.

Avantajele utilizării acestor dispozitive sunt multiple, printre care eliminarea mirosurilor neplăcute, reducerea vandalizării și îmbunătățirea aspectului estetic al zonelor în care sunt amplasate. De asemenea, acestea promovează colectarea separată a deșeurilor, o practică esențială pentru sănătatea și igiena mediului în care trăim.

Primăria se implică activ în gestionarea eficientă a deșeurilor și aduce soluții inovatoare pentru un mediu mai curat și o experiență plăcută pentru locuitorii orașului.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00