Romanian Game Awards 2023: Celebrarea industriei jocurilor video din România

de admin 2
0 comentariu 50 vizualizari 4 minute de citit
A+A-
Reset

Industria dezvoltatoare de jocuri video din România se bucură de o creștere semnificativă, cu jocuri dezvoltate 100% local, cum ar fi Move or Die, Door Kickers și Brawlout, care au obținut milioane de descărcări pe cele mai populare platforme de gaming din întreaga lume. În plus, companiile multinaționale prezente în România de mai bine de două decenii co-dezvoltă jocuri celebre precum FIFA, Assassin’s Creed și Tom Clancy: The Division.

În acest context, contribuția creativă a dezvoltatorilor din România va fi omagiată la Romanian Game Awards, un prestigios eveniment anual dedicat recunoașterii și premiilor pentru cele mai bune jocuri video dezvoltate pe plan local și internațional.

Dezvoltatorii de jocuri video din România, universitățile și academiile private care au implementat sau au derulat proiecte educaționale în domeniul dezvoltării de jocuri video și agențiile care au desfășurat campanii de marketing pentru jocuri video la nivel local în perioada 1 iulie 2022 – 30 august 2023 sunt invitați să se înscrie în competiție pe site-ul Romanian Game Awards.

Gala Romanian Game Awards va cuprinde două secțiuni principale de premiere. Prima secțiune va fi dedicată jocurilor prezentate la Indie Festival, parte a conferinței Dev.Play, care se va desfășura pe 9 și 10 octombrie. Această secțiune se va concentra pe jocuri independente din Europa de Est.

Secțiunea Dev.Play va acorda premii pentru jocuri în cinci categorii importante:

 1. Cel mai popular joc
 2. Cel mai bun game design
 3. Cea mai bună grafică
 4. Premiu pentru inovație
 5. Cel mai bun joc al ediției

Partea a doua a Galei RGA se va axa pe industria românească de dezvoltare a jocurilor video și va premia companiile, agențiile, instituțiile și jocurile video cu cele mai notabile rezultate pe parcursul anului.

Printre premiile acordate în această secțiune se numără:

 1. Studioul românesc independent al anului
 2. Cea mai bună campanie de marketing pentru un joc lansat în România
 3. Cel mai bun joc internațional dezvoltat în România
 4. Cel mai bun program educațional
 5. Premiul de susținere a industriei jocurilor video
 6. Realizare remarcabilă pentru industria românească de dezvoltare a jocurilor
 7. Jocul românesc al anului

Regulamentul competiției și criteriile de eligibilitate pot fi găsite pe site-ul Romanian Game Awards și pe pagina Romanian Game Awards Regulament.

Gala va fi, de asemenea, o ocazie pentru momente de divertisment tematice și anunțuri în premieră pentru industria gaming-ului local.

Gala Romanian Game Awards va fi organizată în cadrul conferinței Dev.Play.

Printre invitații speciali care vor susține prezentări la Dev.Play 2023 se numără Sir Ian Livingstone, o legendă a industriei de gaming, cunoscut pentru lansarea celebrului joc Warhammer și contribuția sa la succesul unor francize precum Tomb Raider; Mihai Pohonțu, chairman al studioului românesc Amber, cu o contribuție semnificativă la dezvoltarea industriei locale de gaming încă de la începuturi; și Liliia Mandrino, Director Experience Design la Electronic Arts, SUA.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00