Avertisment privind serviciile de taxi: Taximetriștii încalcă legile

de admin 2
0 comentariu 28 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

Vă rugăm să acordați atenție sporită când folosiți serviciile de taxi! Cu toate că riscați sancțiuni considerabile, există taximetriști care sunt predispuși să încalce normele legale în vigoare.

În intervalul de timp cuprins între debutul sezonului estival și momentul curent, autoritățile locale au aplicat un număr de 55 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu o valoare totală de 33.150 de lei.

Majoritatea contravențiilor au fost legate de: exercitarea activității de transport în regim de taxi fără utilizarea dispozitivului de taxat și a semnalizării taxi, refuzul de a efectua curse, conduita necorespunzătoare a șoferului, absența certificatului de pregătire profesională sau absența afișării vizibile a ecusonului identificator al șoferului.

Pentru a evita eventuale probleme, vă îndemnăm să optați exclusiv pentru autovehiculele care au inscripționate corespunzător elementele de identificare, să verificați cu atenție tarifele afișate pe portiere și, în cazul în care șoferul nu inițiază pornirea dispozitivului de taxat, să solicitați explicit acest lucru.

Orice situație neconformă poate fi semnalată la dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală, utilizând numerele de telefon 0241.484.205 și 0341.922 sau prin intermediul adresei de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00