Cei doi Marcei au început tăierile

de admin 2
0 comentariu 46 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, a dezvăluit astăzi o serie de acțiuni cruciale menite să contribuie la diminuarea cheltuielilor guvernamentale, în urma discuțiilor cu premierul Marcel Ciolacu. Printre inițiativele propuse se numără o reducere cu 20% a numărului de secretari de stat, limitarea posturilor vacante din sectorul public, identificate în număr de peste 200.000. Totodată, indemnizația de vacanță urmează să fie abolită, în timp ce voucherul de vacanță va fi menținut doar pentru funcționarii publici cu venituri brute de până la 10.000 de lei, stabilindu-se un prag pentru cheltuielile cu telefonia mobilă. Boloș a subliniat, de asemenea, necesitatea reducerii cu 50% a numărului de consilieri pentru directorii companiilor de stat și companiilor de subordonare locală.

Posturile și personalul

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Marcel Boloș a prezentat detaliile măsurilor ce vor viza ministerele, autoritățile publice centrale și locale. “Reducerea numărului de secretari de stat și subsecretari de stat cu 20% reprezintă o schimbare esențială, decizie adoptată în cadrul coaliției. Avem în vedere, de asemenea, restrângerea numărului de posturi vacante din sectorul public. Sunt înregistrate 204.000 de posturi vacante, care afectează, de asemenea, structurile de conducere în cadrul sectorului public,” a precizat ministrul.

Boloș a subliniat că un serviciu nu va mai putea funcționa dacă nu are cel puțin zece angajați, în timp ce o direcție trebuie să aibă minimum 20 de angajați. “Este inacceptabil ca funcția de șef de birou să persiste în aceste condiții. Reducerea procentuală de la 12% la 8% din totalul de posturi în cadrul autorităților publice centrale sau locale reprezintă o măsură suplimentară pentru reducerea eșalonului de conducere, cu o scădere de 30%,” a subliniat ministrul.

Indemnizația / Voucherul de vacanță

În plus, indemnizația de vacanță va fi eliminată, iar voucherul de vacanță va fi restricționat la un plafon de 10.000 de lei pentru cei cu venituri brute sub acest nivel. De asemenea, se va introduce un plafon de 500 de lei pentru achiziționarea telefoanelor mobile și un abonament lunar maxim de 50 de lei. Boloș a evidențiat și necesitatea limitării cheltuielilor pentru evenimentele organizate de autoritățile locale.

Reducerea cheltuielilor

Ministrul Marcel Boloș a reiterat importanța reducerii cheltuielilor pentru o utilizare eficientă a resurselor publice, astfel încât România să poată respecta angajamentele financiare și investițiile din fondurile europene. “Aceste măsuri nu se axează pe electoratul de dreapta sau stânga, ci sunt pentru România și binele său. Scopul este să asigurăm o guvernare financiară sănătoasă și să finalizăm proiectele majore de investiții cu succes, în beneficiul cetățenilor,” a concluzionat Boloș.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00