La mulți ani, stimată doamnă Emilia Dabu!

de admin 2
0 comentariu 56 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Pe 2 august 1954, în pitoreasca localitate Unirea din județul Dolj, s-a născut o personalitate remarcabilă a culturii românești – Emilia Dabu.

Emilia Dabu a devenit o prezență importantă în lumea literară și artistică, aducând un imens aport în promovarea valorilor culturale românești, în special în mediul diasporic din Quebec, Canada. Ea este mândră membră a prestigioasei Asociații Scriitorilor de Limba Română din Quebec și este recunoscută pentru realizarea a șase antologii de cultură și artă sub numele „Solteris”.

Cu pasiunea sa neobosită pentru cultură, Emilia Dabu a fondat și coordonat Teatrul pentru Copii și Tineret „Magic”, un loc al magiei și creativității care a inspirat și încântat tânăra generație.

Cu talentul său remarcabil în literatură, Emilia Dabu a fost laureată a unor premii literare naționale de prestigiu, precum „Mihai Eminescu”, „Lucian Blaga”, „Nichita Stănescu”, „Panait Cerna” și „George Topîrceanu”. A fost o prezență constantă în paginile revistelor literare de renume, cum ar fi „Tomis” și „Convorbiri Literare”.

Operele sale literare au fost recunoscute atât în țară, cât și peste hotare, iar premiul USR Dobrogea pentru volumul „Cheia Eternității” și distincția obținută la Salonul Internațional de Carte „Ovidius” pentru volumul „Calea spre Lumină” sunt doar două dintre numeroasele recunoașteri.

Printre cărțile publicate de Emilia Dabu se numără opere de suflet precum „Floare Albastră”, „Cuvinte Săpate pe Cer”, „Necunoscutei din Mine”, „Ne-a Mai Rămas Iubirea”, și multe altele, care au încântat și inspirat cititorii atât din țară, cât și din străinătate.

Cu devotamentul său pentru promovarea culturii și a literaturii, Emilia Dabu a înființat și condus Clubul Artelor „Solteris” din anul 2001, un adevărat templu al creativității și al marilor valori artistice românești. Prin acest club, s-au promovat peste 200 de cărți ale membrilor, s-au organizat expoziții de pictură și spectacole de muzică și poezie, contribuind astfel la susținerea și promovarea artelor și literaturii în rândul comunității românești.

Astfel, Emilia Dabu rămâne un exemplu de pasiune, devotament și contribuție înaltă la dezvoltarea culturii și literaturii românești, lăsând o amprentă profundă și inspiratoare în inimile celor care o cunosc și o admiră.

Pe această cale, îi urăm un călduros La mulți ani!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00