Nintendo pregătește lansarea noii generații de consolă în 2024: Detalii și speculații

de admin 2
0 comentariu 41 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Potrivit unui raport proaspăt, Nintendo are în plan să aducă pe piață consola sa de ultimă generație în cea de-a doua jumătate a anului 2024. Sursele de încredere din industrie au confirmat pentru publicația VGC că kiturile de dezvoltare pentru această mult așteptată, dar încă neanunțată, consolă sunt deja în posesia studiourilor partenere ale companiei.

Noua consolă va menține funcționalitatea modului portabil, asemănătoare cu cea a celebrului Nintendo Switch. Totuși, se pare că dispozitivul va fi echipat cu un ecran LCD în locul celui OLED, o schimbare strategică menită să contribuie la reducerea costurilor de producție. În plus, consola va continua să includă un slot pentru cartușe pentru jocurile fizice, păstrând astfel o caracteristică apreciată de fani.

Cu toate acestea, un aspect crucial rămâne încă nedefinit: compatibilitatea noii console cu jocurile Nintendo Switch existente. În ciuda acestor informații intrigante, nu există încă un răspuns oficial din partea Nintendo. Publicația IGN a încercat să obțină un comentariu din partea companiei, dar până în prezent nu a primit niciun răspuns.

Anunțul vine după ce, în luna mai, președintele Nintendo, Shuntaro Furukawa, a confirmat că posibilul succesor al consolei Switch nu va fi disponibil înainte de aprilie 2024. În cadrul unei prezentări pentru investitori, Furukawa a subliniat că nu sunt planificate lansări de hardware nou în cadrul anului fiscal 2023/24, care se încheie la data de 31 martie 2024.

Cu toate că vânzările consolei Switch au înregistrat o ușoară scădere, cu aproximativ 18 milioane de unități vândute în ultimul an fiscal, față de 23 și respectiv 28 de milioane de unități în anii precedenți, Nintendo nu grăbește lansarea unei noi console. În ciuda acestei tendințe, Furukawa a subliniat: “Păstrarea ritmului de vânzări al consolei Switch va deveni o provocare în al șaptelea an. Deși obiectivul nostru de vânzări de 15 milioane de unități pentru acest an fiscal este ambițios, vom depune eforturi considerabile pentru a stimula cererea în sezonul sărbătorilor, astfel încât să atingem acest obiectiv.”

De-a lungul timpului, au circulat numeroase zvonuri și speculații cu privire la o nouă consolă Nintendo, inclusiv în legătură cu posibile îmbunătățiri grafice asemănătoare cu PlayStation 4. Cu toate acestea, până în prezent, nu există nicio informație oficială despre viitorul hardware Nintendo, astfel că toate detaliile menționate mai sus trebuie tratate drept simple speculații.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00