City Manager-ul Mangaliei își dă demisia în mod neașteptat, fiind înlocuit de un coleg al primarului din același dosar DNA

de admin 2
0 comentariu 57 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Florin Jianu, anterior membru al Partidului Social Democrat (PSD) și în prezent liderul organizației AUR Mangalia, a deținut poziția de director al societății de salubrizare din Mangalia. El a fost numit în funcția de city manager al orașului de către Cristian Radu, devenind astfel un apropiat al primarului. Relația strânsă dintre cei doi este evidentă din faptul că Jianu a fost ales city manager, o funcție care poate fi ocupată doar de o persoană numită de primar. Cu toate acestea, ceva s-a întâmplat între ei, deoarece Jianu și-a dat demisia.

Din 1 august anul curent, Florin Jianu nu mai ocupă poziția de numărul 2 în Primăria Mangalia, el solicitând încetarea colaborării contractuale la jumătatea lunii iulie. Locul său a fost rapid înlocuit de către Cristian Radu Cristian cu Didi Călin, fostul său coleg din Garda Financiară și coleg de dosar cu Radu Cristian într-un caz investigat de DNA.

Florin Jianu a fost unul dintre apropiații lui Radu Cristian, trecând de la directorul societății de salubrizare la city manager, o funcție cu mare responsabilitate, și reușind să-și permită achiziția unei case de locuit de aproape 80 de metri pătrați și a unui teren de 311 metri pătrați în Mangalia, fără a apela la împrumuturi bancare.

Cu toate acestea, ceva semnificativ a avut loc pentru ca Jianu să renunțe la poziția sa de city manager și la legăturile sale contractuale cu primăria. La mijlocul lunii iulie, el a formulat o solicitare pentru încetarea colaborării, iar din 1 august nu mai ocupă funcția de city manager al Mangaliei. Jianu a menționat că a luat această decizie fără a specifica motivele.

Întrebat dacă a fost presat să demisioneze, Jianu a răspuns cu fermitate: “Nici vorbă!”.

Cu poziția de city manager vacantă, Jianu a deschis calea pentru un alt apropiat al primarului Radu Cristian. Conform informațiilor obținute, acesta este Didi Călin, șeful departamentului de Achiziții din primărie, adus de Radu în echipă în 2012, tocmai din Garda Financiară, unde cei doi au fost colegi. Călin se află și el într-o situație juridică similară cu Radu, ambii fiind implicați într-un caz de corupție investigat de DNA, alături de alți funcționari sau foști funcționari.

Această schimbare neașteptată la nivel înalt în administrația locală ridică întrebări cu privire la motivele din spatele demisiei lui Jianu și la impactul pe care îl va avea asupra funcționării Primăriei Mangalia.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00