Forțele militare, prezente la Festivalul UNTOLD

de admin 2
0 comentariu 37 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Într-o colaborare inedită, reprezentanți ai Forțelor Armate și echipamente tehnologice de ultimă generație din cadrul Ministerului Apărării Naționale vor fi prezenți la ediția din acest an a festivalului UNTOLD, desfășurat în perioada 3 – 6 august, în incinta Parcului Central din frumosul oraș Cluj-Napoca.

Standul Ministerului Apărării Naționale va fi deservit de militari cu expertiză din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, operatori de elită din cadrul Forțelor pentru Operații Speciale, și specialiști în dezamorsarea dispozitivelor explozive, provenind din structuri specializate în acest domeniu (EOD). De asemenea, vor fi prezenți militari din Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul” și din Baza 71 Aeriană “General Emanoil Ionescu”, alături de tineri elevi și studenți provenind din prestigioasele instituții de învățământ cu profil militar.

Evenimentul va cuprinde o expoziție statică impresionantă, în cadrul căreia vizitatorii vor avea oportunitatea de a admira vehiculul multirol de mare mobilitate (HMMWV), utilizat de Forțele pentru Operații Speciale (FOS), autospeciala de intervenție, precum și robotul specializat în dezamorsarea dispozitivelor explozive (Explosive Ordnance Disposal – EOD), toate acestea fiind piese importante ale echipelor EOD. De asemenea, vor fi disponibile și simulatoare de înaltă fidelitate, printre care se numără simulatorul de cabină pentru avionul MiG 21 LanceR și un simulator virtual de tragere dezvoltat de Academia Forțelor Terestre din Sibiu.

Militarii talentați din cadrul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” vor susține spectaculoase demonstrații de precizie și disciplină militară pe tot parcursul evenimentului, în timp ce cei din Regimentul 317 ISR „Vlădeasa” au pregătit un provocator traseu militar-aplicativ, destinat tuturor celor interesați să testeze și să-și îmbunătățească abilitățile prin parcurgerea unui traseu cu obstacole.

Într-o abordare educativă și informativă, reprezentanți din cadrul Centrului Militar Zonal Cluj vor sta la dispoziția celor interesați, oferind informații detaliate cu privire la multiplele posibilități de carieră în domeniul militar. Toate aceste activități subliniază angajamentul și deschiderea Ministerului Apărării Naționale de a interacționa și a colabora cu publicul larg într-un cadru neconvențional și inovator.

Comunicatul emis de Ministerul Apărării Naționale subliniază importanța acestei prezențe la festivalul UNTOLD și evidențiază faptul că această inițiativă oferă o oportunitate unică pentru publicul larg de a se apropia și a interacționa direct cu reprezentanți ai Forțelor Armate și cu tehnologia militară avansată utilizată în apărarea țării.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00