Gogoși pufoase de post

de admin 2
0 comentariu 45 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente:

  • 500 g făină;
  • 80 ml ulei; 
  • 200 ml apă; 
  • 20 g drojdie proaspătă (sau 1 plic drojdie uscată);
  • ½ linguriță sare; 
  • 3 linguri zahăr tos;
  • coaja rasă de la 1 lămâie;
  • ulei, pentru prăjit;
  • 1 borcan dulceaţă de vişine sau după preferinţă;
  • zahăr pudră, pentru decor. 

Mod de preparare:

  1. Într-un vas, amesteci făina, drojdia dizolvată în apă călduţă, zahărul tos, sarea şi coaja rasă de lămâie. Frământaţi şi încorporezi treptat uleiul. Laşi la dospit, într-un loc călduţ, până îşi dublează volumul.
  2. Pe o suprafaţă acoperită cu făină, întinzi coca într-o foaie cu grosimea de 1 cm şi foloseşti un pahar pentru a tăia aluatul. După ce ai decupat gogoşile, le laşi din nou la dospit 15 minute, pe suprafaţa de lucru, înainte de a le pune la prăjit. 
  3. Prăjeşti gogoşile în baie de ulei, având grijă să nu aglomerezi cratița. Le laşi câte 2 minute pe fiecare parte, până ce capătă o culoare aurie.
  4. Le scoţi pe un şerveţel pentru a absorbi surplusul de ulei. Le serveşti decorate cu zahăr pudră şi cu dulceaţă de vişine. 

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW