45
Ingrediente:
- 500 g făină;
- 80 ml ulei;
- 200 ml apă;
- 20 g drojdie proaspătă (sau 1 plic drojdie uscată);
- ½ linguriță sare;
- 3 linguri zahăr tos;
- coaja rasă de la 1 lămâie;
- ulei, pentru prăjit;
- 1 borcan dulceaţă de vişine sau după preferinţă;
- zahăr pudră, pentru decor.
Mod de preparare:
- Într-un vas, amesteci făina, drojdia dizolvată în apă călduţă, zahărul tos, sarea şi coaja rasă de lămâie. Frământaţi şi încorporezi treptat uleiul. Laşi la dospit, într-un loc călduţ, până îşi dublează volumul.
- Pe o suprafaţă acoperită cu făină, întinzi coca într-o foaie cu grosimea de 1 cm şi foloseşti un pahar pentru a tăia aluatul. După ce ai decupat gogoşile, le laşi din nou la dospit 15 minute, pe suprafaţa de lucru, înainte de a le pune la prăjit.
- Prăjeşti gogoşile în baie de ulei, având grijă să nu aglomerezi cratița. Le laşi câte 2 minute pe fiecare parte, până ce capătă o culoare aurie.
- Le scoţi pe un şerveţel pentru a absorbi surplusul de ulei. Le serveşti decorate cu zahăr pudră şi cu dulceaţă de vişine.
Poftă bună!