28
Ingrediente:
- 500 g penne;
- 2 cepe;
- 200 g măsline negre fără sâmburi;
- 500 g roşii decojite în conservă;
- 2 ardei verzi iuţi;
- ulei de măsline;
- sare, piper;
- frunze de verdeaţa (busuioc sau pătrunjel, opţional).
Mod de preparare:
- Într-o oală, pune la fiert apă cu sare şi scufundă pastele când începe să dea în clocot. Lasă-le pe foc în funcţie de indicaţiile de pe ambalaj.
- Ardeii iuţi se spală şi se curăţă de seminţe, apoi se taie felii sau rondele. Ceapa se toacă mărunt.
- Într-o tigaie cu puţin ulei de măsline se călesc legumele şi se adaugă măslinele negre feliate. Când ceapa devine aurie, adaugă roşiile din conserve, alături de sare, piper şi alte condimente (după gust). Poţi folosi cu succes busuioc, pentru un plus de savoare.
- Lasă la fiert câteva minute, iar după ce a dat în clocot de câteva ori, adaugă pennele bine scurse. Amestecă pentru ca aromele să se întrepătrundă. Ornează cu busuioc verde sau cu pătrunjel.
Poftă bună!