Poliția Română destramă 28 de rețele infracționale din mediul online specializate în trafic de droguri

de admin 2
0 comentariu 18 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Eforturile susținute ale polițiștilor de combatere a criminalității organizate din cadrul Poliției Române, în colaborare cu Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.), au dus la dezmembrarea a nu mai puțin de 28 de grupuri infracționale organizate specializate în traficul de droguri în primele șase luni ale anului.

Acțiunile coordonate au implicat 1.475 de percheziții la domicilii, măsuri preventive față de peste 1.400 de persoane și confiscarea a 392 de kilograme de droguri. De asemenea, au fost identificate 29 de culturi ilegale de cannabis, conform informațiilor furnizate de autorități.

Un punct crucial al operațiunilor vizează însă restricționarea accesului la droguri din mediul online, o măsură semnificativă adoptată în lupta împotriva traficului de substanțe interzise.

Potrivit declarațiilor reprezentanților Poliției Române: “Până în acest moment, am reușit să reducem posibilitatea consumatorilor de a achiziționa droguri sau substanțe psihoactive din mediul online, prin blocarea a 20 de site-uri care facilitează accesul la astfel de substanțe. Eforturile de identificare și limitare a acestor site-uri continuă.”

Substanțele psihoactive au intrat pe piața drogurilor din România în 2009 și, conform datelor, în anul 2019 au înregistrat cel mai înalt nivel de consum în rândul populației generale, devenind cele mai utilizate droguri ilicite în țară.

Problema consumului de substanțe psihoactive printre minori a atins o amploare alarmantă la nivel național, cu accesibilitatea crescută în special prin intermediul internetului. Pe platforma virtuală, există numeroase site-uri care comercializează aceste substanțe sau chiar le promovează exclusiv, reprezentând un pericol semnificativ pentru categoriile de consumatori de vârste foarte tinere.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00