Reformarea legii pensiilor speciale: Ministerul Justiției chemat la acțiune de către premier

de admin 2
0 comentariu 37 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

După ce prim-ministrul a emis o invitație către Ministerul Justiției pentru a elabora amendamentele contestate de Curtea Constituțională referitoare la pensiile de serviciu ale magistraților, Alina Gorghiu, o figură cheie în peisajul politic, subliniază că este datoria Parlamentului să examineze în detaliu prevederile legii în concordanță cu decizia Curții.

“Domnul prim-ministru Marcel Ciolacu a exprimat public invitația către Ministerul Justiției de a formula propunerile de amendamente necesare. Este cu desăvârșire atributul Parlamentului să revizuiască legea pentru a se alinia cu hotărârile CCR. Parlamentul demonstrează voința politică deplină pentru îndeplinirea acestui scop. Potrivit legislației, Guvernul poate înainta propuneri de amendamente către Parlament prin intermediul Secretariatului General al Guvernului (SGG)”, subliniază Alina Gorghiu. Ea accentuează faptul că Ministerul Justiției se arată deschis să ofere expertiza sa pentru a sprijini Ministerul Muncii, entitatea responsabilă cu această reformă, în conformitate cu Planul Național de Redresare și Reziliență.

“Conștienți de complexitatea situației și de sensibilitatea publică legată de subiectul pensiilor de serviciu, Ministerul Justiției va acorda sprijin Ministerului Muncii și va formula propuneri de amendamente conforme cu deciziile CCR, imediat ce vom avea ocazia să analizăm motivarea oficială publicată în Monitorul Oficial. Consultările noastre în ceea ce privește aceste propuneri de amendamente vor include, ca de fiecare dată, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) și Ministerul Public”, a adăugat Alina Gorghiu.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat joi că săptămâna următoare va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a modifica Legea pensiilor speciale. “În săptămâna următoare, vom convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a aduce modificări Legii pensiilor speciale în conformitate cu observațiile formulate de Curtea Constituțională. Înaintez solicitarea către Ministrul Justiției să elaboreze amendamentele necesare, pe care Curtea le-a contestat în ceea ce privește pensiile de serviciu ale magistraților”, a transmis Marcel Ciolacu astăzi.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00