Anchetă în SUA cu privire la problemele de siguranță raportate de proprietarii de mașini electrice Tesla

by admin 2
0 comentariu 14 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Mai multe vehicule electrice fabricate de Tesla sunt subiectul unei anchete demarate de Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA (NHTSA), în urma plângerilor depuse de proprietarii de modele Model 3 și Model Y.

Potrivit reclamațiilor înregistrate, un număr de 12 proprietari de vehicule Tesla Model 3 și Model Y din anul 2023 au semnalat că au întâmpinat dificultăți în controlul direcției și probleme legate de sistemul de servodirecție.

Unul dintre proprietari a relatat că, în luna mai, sistemul de direcție al mașinii sale s-a blocat, iar vehiculul a părăsit carosabilul și a intrat într-un copac. “Volanul a devenit extrem de dificil de manevrat și a afișat un avertisment. Mașina aproape că a intrat pe contrasens și, într-un mod miraculos, a reușit să traverseze drumul și să ajungă într-un centru comercial”, a dezvăluit șoferul.

O altă plângere recentă a vizat un Tesla Model Y, unde proprietarul a consemnat că, în luna aprilie, la mai puțin de 30 de zile de la achiziție, mașina a experimentat o viraj puternic spre dreapta, însoțit de un sunet ciudat, iar pe ecran a apărut mesajul “Steering Assist Reduced” și un cod de eroare.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA (NHTSA) a declanșat investigații preliminare în legătură cu aceste reclamații, pentru a determina dacă există o problemă recurentă sau un posibil defect al sistemelor de direcție în aceste modele Tesla.

Până în prezent, compania Tesla nu a răspuns la solicitările de comentarii cu privire la aceste probleme semnalate de proprietari.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00