58
Ingrediente:
- 3 ouă;
- 150 g zahăr;
- 2 plicuri zahăr vanilat;
- 150 ml lapte dulce.
Pentru garnitură:
- 300 g frişcă;
- ciocolată rasă.
Mod de preparare:
- Se freacă gălbenuşurile cu 100 g zahăr, se diluează cu lapte, apoi se pune pe bain-marie şi se bate continuu până se îngroaşă. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat, se amestecă bine şi se lasă la răcit.
- Separat, se bat albuşurile spumă, se adaugă treptat restul de zahăr şi se bate continuu până se întăreşte bine. În compoziţia de gălbenuşuri se adaugă spuma de albuşuri şi jumătate din frişcă. Se amestecă uşor.
- Compoziţia se pune în cupe, care se ţin la rece 2-3 ore. Crema de vanilie cu frişcă se serveşte ornată cu ciocolată rasă deasupra.
Poftă bună!