Ministerul Sănătății dezvăluie planul pentru viitoare pandemii și vaccinări obligatorii

de admin 2
0 comentariu 41 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Ministerul Sănătății a prezentat recent Strategia națională de vaccinare în România pentru perioada 2023-2030, abordând aspecte critice legate de sănătatea publică și securitatea națională. În strategie se evidențiază riscul potențial al unor viitoare pandemii, cu mențiunea discretă a unei posibile tulpini noi de gripă.

Mai mult, obiectivul major al strategiei vizează implementarea unei legi a vaccinării care să introducă imunizarea obligatorie a populației, de la copii la adulți, pentru prevenirea bolilor transmisibile și netransmisibile.

În contextul actual al incertitudinilor legate de sănătatea globală, strategia accentuează rolul vital al vaccinurilor în prevenirea și controlul bolilor transmisibile. Acest aspect devine crucial mai ales în situații de criză precum focarele regionale de boli infecțioase sau potențialele amenințări de pandemii, cum ar fi o tulpină nouă de gripă.

Ministerul Sănătății subliniază că furnizarea de servicii de imunizare pe tot parcursul vieții reprezintă o componentă esențială pentru protejarea sănătății populației. În acest sens, strategia propune extinderea abordărilor actuale pentru a include programe specifice destinate diverselor categorii de persoane, de la femeile însărcinate și copii la adulți cu afecțiuni cronice sau imunosupresie. În plus, se evidențiază importanța vaccinării în comunitățile defavorizate socio-economic, afectate de conflicte sau crize umanitare.

Strategia recunoaște și necesitatea de a aborda reticența în ceea ce privește vaccinarea, subliniind că acest aspect este crucial pentru asigurarea unui succes pe termen lung în cadrul programelor de imunizare. În acest sens, se propune dezvoltarea de campanii susținute de informare și educație, pentru a contracara mesajele distorsionate sau false care pot afecta încrederea publicului în vaccinare.

Unul dintre obiectivele cheie ale strategiei este promovarea Legii vaccinării și a altor instrumente legale care să susțină vaccinarea. Aceasta va avea ca rezultat introducerea imunizării obligatorii, contribuind astfel la creșterea ratei de vaccinare în rândul populației.

În concluzie, Strategia națională de vaccinare în România pentru perioada 2023-2030 își propune să dezvolte un cadru solid pentru prevenirea și controlul bolilor transmisibile, asigurând astfel sănătatea și securitatea populației în fața potențialelor amenințări viitoare.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00