Nereguli grave la restaurantul Mozzafiato din Constanța: Amenzi și suspendarea activității

de admin 2
0 comentariu 64 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

În cadrul acțiunilor de control desfășurate pe litoralul Mării Negre, comisarii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au descoperit o serie de nereguli alarmante la Restaurantul Mozzafiato din Constanța. Verificările au avut loc în contextul Comandamentului Litoral 2023, o inițiativă pentru asigurarea siguranței și calității serviciilor oferite turiștilor.

Restaurantul, operat de SC Concept Business Line SRL, a fost sancționat cu amenzi în valoare de 32.000 de lei și un avertisment, în urma constatării unor proceduri care ar putea pune în pericol sănătatea consumatorilor. Măsurile punitive includ opriri temporare și definitive ale serviciilor, precum și retragerea produselor alimentare neconforme din circuitul consumului uman.

Datele ANPC indică faptul că neregulile identificate au inclus:

  • Utilizarea de materii prime și produse nesigure;
  • Diferențe semnificative între gramajele menționate în meniu și cele reale ale preparatelor, în detrimentul consumatorilor;
  • Utilizarea de produse expirate sau în afara datei limită de consum;
  • Folosirea de produse cu deteriorări evidente, cum ar fi gheață sau arsuri de congelare;
  • Utilizarea de materii prime fără elemente de identificare corespunzătoare;
  • Depozitarea necorespunzătoare a produselor, în termeni de temperatură și igienă;
  • Neconformitatea spațiului de desfășurare a activității, din punct de vedere al igienei și al autorizațiilor de funcționare.

Într-o declarație a președintelui ANPC, Horia Constantinescu, s-a subliniat seriozitatea situației: “Această situație ridică semne de întrebare asupra responsabilității și integrității operatorilor economici. Suntem determinați să asigurăm că sănătatea și siguranța consumatorilor sunt pe primul loc și nu vom tolera astfel de practici dăunătoare.”

În plus, datorită repetării neregulilor față de un control anterior din luna iunie a anului 2023, ANPC a propus chiar suspendarea temporară a activității restaurantului pe o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni. Această măsură vine ca un avertisment clar pentru operatorii economici care nu respectă normele și standardele de igienă și siguranță alimentară.

Reprezentanții ANPC subliniază că protecția și satisfacția consumatorilor sunt priorități și că vor continua să acționeze ferm împotriva oricăror abateri care pun în pericol sănătatea și interesele economice ale acestora.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00