Preotul Eugen Tănăsescu părăsește funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului în urmă scandalului cu înregistrări audio

de admin 2
0 comentariu 83 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Preotul Eugen Tănăsescu demisionează din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului în urma apariției unor înregistrări audio în presa locală.

Înregistrările conțin convorbiri telefonice între preotul Tănăsescu și o tânără din cercul apropiaților Arhiepiscopului Teodosie, referitoare la o figură mistică, Aneta Badiu, fost consul al României în Israel. Aceste înregistrări sugerează că Badiu influența în mod subtil deciziile Arhiepiscopului Teodosie cu privire la selecția colaboratorilor.

Tănăsescu exprimă nemulțumire față de atitudinea și acțiunile lui Badiu, acuzând-o de extragerea de informații sensibile.

După dezvăluirea acestor înregistrări în presă, preotul Eugen Tănăsescu a ales să demisioneze din funcția sa de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, în semn de onoare și responsabilitate.

Aneta Badiu, cunoscută pentru activitatea sa anterioară în cadrul Ambasadei României, a fost descrisă ca o influență apropiată a Arhiepiscopului Teodosie. A ocupat funcții consulare în Israel și Republica Moldova, cu apariții în presă legate de diverse controverse.

Ea ar fi fost implicată într-un scandal neelucidat în perioada în care a lucrat ca consul la Tel Aviv, potrivit unor dezvăluiri din presă. Cu toate acestea, Aneta Badiu a respins acuzațiile și a precizat că controalele ministerului au demonstrat lipsa temei pentru acestea.

În răspunsul său oficial, Arhiepiscopia Tomisului a luat act de dezvăluirea înregistrărilor telefonice și a subliniat că aceasta încalcă confidențialitatea conversațiilor private, conform Constituției României. Instituția a anunțat inițierea unei anchete interne pentru a identifica persoanele implicate în înregistrări și pentru a lua măsurile corespunzătoare în conformitate cu legislația.

În același timp, au fost anunțate schimbări în conducerea departamentului de comunicare, cu numirea lui Mircea Cristian Pricop în funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00