39
Ingrediente:
- 200 g boabe mazăre proaspătă sau congelată;
- 2 morcovi;
- 100 g fasole verde;
- 3-4 cartofi;
- 1 linguriţă zahăr;
- pătrunjel verde;
- sare.
Ingrediente pentru vinegretă:
- 3 linguri ulei;
- 2 linguri zeamă lămâie;
- sare, piper.
Mod de preparare:
- Fierbi mazărea şi fasolea verde în apă cu sare şi o linguriţă de zahăr.
- Când sunt gata, scurgi apa în care au fiert şi aşezi legumele într-un castron.
- Fierbi cartofii cu coajă şi morcovii în apă cu sare. Când sunt pătrunși, îi strecori. Cureţi cartofii de coajă şi îi tai cuburi, iar morcovii îi tai felii.
- Separat, prepari un sos vinegretă, mixând uleiul cu zeama de lămâie, sarea şi piperul, după gust.
- Amesteci mazărea, fasolea verde, cartofii şi morcovii. Adaugi pătrunjelul verde, după care asezonezi cu sosul vinegretă.
Poftă bună!