66
Ingrediente:
- 125 g unt;
- 90 g zahăr brun;
- 90 g zahăr alb;
- 2 ouă;
- ½ lingură bicarbonat de sodiu;
- ½ lingură esenţă de migdale;
- sare;
- 90 g făină;
- 1 pahar lapte;
- 150 g făină de ovăz;
- 125 g ciocolată pentru menaj;
- 60 g nuci.
Mod de preparare:
- Untul, zahărul brun şi cel alb le amesteci până obţii o cremă.
- Baţi ouăle separat, apoi le adaugi în cremă, împreună cu esenţa de migdale.
- Cerni făina şi o amesteci cu bicarbonatul şi sarea. Adaugi totul în prima compoziţie şi torni treptat laptele şi făina de ovăz.
- Tai mărunt nucile, apoi le pui în amestec.
- Iei cu o lingură câte puţin din umplutură şi aşezi într-o tavă, pe hârtie de copt, lăsând o mică distanţă între ele. Le coci aproximativ 10 minute în cuptorul preîncălzit.
- Topeşti ciocolata şi ornezi fursecurile.
Poftă bună!