Proces decisiv: Suspecta crimei din Mangalia în fața propunerii de arestare preventivă

by admin 2
0 comentariu 132 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

În dimineața zilei de 7 august 2023, suspecta principală în cazul crimei de la Mangalia a fost adusă în fața judecătorilor de la Secția Penală a Tribunalului Constanța. În acest moment, magistrații analizează propunerea de arestare preventivă formulată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Suspecta a fost escortată la instanță și încătușată, după ce procurorii au emis anterior un mandat de reținere pe numele acesteia.

Investigația referitoare la infracțiunea de omor este coordonată de către polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic și Poliției municipiului Mangalia, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Ședința în care Tribunalul va decide dacă se impune arestarea preventivă a tinerei de 18 ani, acuzată de comiterea crimei, este în desfășurare în aceste momente.

Suspecta a fost transportată la Palatul de Justiție din Constanța, sediul Secției Penale a Tribunalului, cu ajutorul unei mașini de la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța. Aceasta a fost plasată în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al instituției încă de seara precedentă.

Indiferent de decizia luată de instanță, aceasta poate fi contestată de către părțile implicate în instanța de control judiciar, respectiv Curtea de Apel Constanța.

Menționăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată sunt proceduri și etape prevăzute de Codul de Procedură Penală, iar acestea nu pot submina în niciun fel prezumția constituțională de nevinovăție garantată oricărui individ în fața justiției.

Articole similare

Comentarii

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00