Angajații Damen Mangalia mai au de lucru până în luna septembrie

de admin 2
0 comentariu 1,1K vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

În data de 4 august, Directoratul Damen Shipyards Mangalia a organizat o conferință de presă cu scopul de a clarifica situația delicată în care se află cei 1.500 de angajați și peste 600 de colaboratori ai șantierului. În cadrul evenimentului, Liana Constantin, Directorul Afacerilor Corporative, a răspuns întrebărilor ridicate de jurnaliști.

Potrivit doamnei Constantin, decizia recentă a Damen Holding de a pune capăt Acordului de Asociere cu Statul Român vine ca urmare a intrării în vigoare a Legii 187/2023, care reglementează guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, text publicat în Monitorul Oficial al României.

În anul 2018, Damen Holding a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al șantierului, în timp ce ulterior a transferat 2% din aceste acțiuni către Statul Român. Acest aranjament a fost însoțit de condiția ca Damen să mențină controlul operațional și managerial asupra șantierului.

Cu toate acestea, adopția noii legi a schimbat situația în mod semnificativ, eliminând cadrul inițial stabilit. Astfel, controlul exercitat de Damen este compromis, dând posibilitatea Statului Român să influențeze direct și neașteptat deciziile luate de Damen.

În viitorul imediat, se intenționează convocarea Adunării Generale a Acționarilor pentru a discuta situația. Evenimentul va reuni cei doi acționari majoritari: Statul Român reprezentat prin Ministerul Economiei împreună cu Șantierul Naval 2 Mai, cu o participație de 51%, și Damen Holding, deținând 49% din acțiuni.

Liana Constantin, Directorul Afacerilor Corporative, a subliniat: “Suntem în fața unei situații fără precedent și căutăm să minimalizăm orice potențial risc pentru viitorul șantierului din Mangalia. Adunarea Generală a Acționarilor va determina pașii ce urmează a fi luați, ținând cont de noul cadru legal, caracterizat de o birocrație mai accentuată.”

Pe parcursul acestei perioade, la Damen Mangalia se continuă lucrările asupra unei structuri eoliene ce va fi expediată în New York în luna septembrie. Această structură va furniza energie pentru aproximativ 600.000 de locuințe din Statele Unite ale Americii.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00