Clătite de post cu dulceață de vișine

de admin 2
0 comentariu 26 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente:

  • 700 g făină;
  • 750 ml apă minerală;
  • ½ linguriţă sare;
  • 1 lingură coajă rasă de lămâie sau portocală;
  • 2 linguri ulei floarea-soarelui;
  • 50 g zahăr.

Mod de preparare:

  1. Omogenizezi bine toate ingredientele, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Laşi aluatul să se odihnească 15 minute înainte să-l foloseşti.
  2. Încingi tigaia, o ungi cu ulei, după care torni un polonic cu aluat. Laşi clătita să se închege, o întorci folosind o spatulă de lemn sau o furculiţă şi o ţii să se rumenească.
  3. Scoţi clătitele pe o farfurie. După 2-3 clătite, mai ungi tigaia cu puţin ulei, ca să nu se prindă aluatul.
  4. Când ai terminat toate clătitele, le umpli cu dulceaţă de vişine, le împătureşti sau le rulezi şi le aşezi pe un platou.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00