34
Ingrediente:
- 700 g făină;
- 750 ml apă minerală;
- ½ linguriţă sare;
- 1 lingură coajă rasă de lămâie sau portocală;
- 2 linguri ulei floarea-soarelui;
- 50 g zahăr.
Mod de preparare:
- Omogenizezi bine toate ingredientele, având grijă să nu se formeze cocoloaşe. Laşi aluatul să se odihnească 15 minute înainte să-l foloseşti.
- Încingi tigaia, o ungi cu ulei, după care torni un polonic cu aluat. Laşi clătita să se închege, o întorci folosind o spatulă de lemn sau o furculiţă şi o ţii să se rumenească.
- Scoţi clătitele pe o farfurie. După 2-3 clătite, mai ungi tigaia cu puţin ulei, ca să nu se prindă aluatul.
- Când ai terminat toate clătitele, le umpli cu dulceaţă de vişine, le împătureşti sau le rulezi şi le aşezi pe un platou.
Poftă bună!