Indemnizație de șomaj pentru tinerii absolvenți: Sprijin pentru integrarea pe piața muncii

de admin 2
0 comentariu 48 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Guvernul a adoptat o nouă măsură pentru sprijinirea tinerilor absolvenți, oferindu-le oportunitatea de a beneficia de indemnizație de șomaj timp de 6 luni. Conform noilor reguli stabilite de Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, absolvenții cu vârsta de cel puțin 16 ani pot solicita această indemnizație dacă se înregistrează ca persoane în căutarea unui loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire.

Potrivit unui comunicat recent emis de Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București, cuantumul indemnizației va reprezenta 50% din valoarea indicatorului social de referință pentru asigurările de șomaj și stimularea ocupării forței de muncă în vigoare.

În vederea primirii acestei indemnizații, absolvenții vor trebui să îndeplinească cerințe specifice. Mai exact, perioada de așteptare pentru acordarea indemnizației este de 60 de zile de la momentul absolvirii. În această perioadă, tinerii vor beneficia de servicii gratuite de consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională și alte măsuri menite să faciliteze procesul de integrare în piața muncii.

Termenul de 60 de zile se aplică în mod diferit, în funcție de situația școlară a absolvenților de liceu. Cei care au încheiat cu succes situația școlară, inclusiv cei care au promovat examenul de Bacalaureat, vor calcula termenul de la data încheierii acestei situații. În schimb, elevii care au susținut examene de corigență vor avea termenul de 60 de zile calculat din data promovării acestor examene.

Pentru a beneficia de această facilitate, absolvenții vor trebui să prezinte documente relevante, cum ar fi actul de identitate, diplomele și calificările obținute sau adeverința care atestă data absolvirii, precum și o declarație privind starea de sănătate.

Această inițiativă a guvernului vine în sprijinul tinerilor absolvenți, oferindu-le oportunitatea de a se adapta la piața muncii într-un mod gradual și susținut.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00