Profilul psihologic al Loredanei: Furie excesivă și irațională!

de admin 2
0 comentariu 466 vizualizari 4 minute de citit
A+A-
Reset

Știrea cutremurătoare a crimei de la Mangalia, în care o tânără de 18 ani a ucis brutal prietena sa într-o cameră de hotel, a șocat întreaga țară. Cazul a generat speculații variate cu privire la motivul teribilului act, dar adevărul rămâne cunoscut doar de cele două implicate în tragicul incident. Până când ancheta va fi finalizată, doar putem să ne imaginăm detaliile.

Cu toate acestea, experții sugerează că autoarea abominabilei crime din Mangalia ar putea suferi de probleme psihice. Aceștia susțin că o persoană sănătoasă mental nu ar putea ajunge la nivelul de furie necesar pentru a comite o crimă planificată și să o facă fără nicio urmă de regret.

Într-un eveniment zguduitor, petrecut duminică, 6 august, o tânără de 18 ani a fost acuzată că și-a ucis prietena într-un mod oribil la Mangalia. Trupul victimei, care prezenta semne de cruzime, a fost găsit de un pescar amator. Cei doi fete se cunoșteau de mult timp și fuseseră recrutate pentru a lucra ca cameriste la un hotel din Saturn, deși originare din Vaslui. Împărțeau aceeași cameră și aveau o relație de încredere, așa cum este frecvent între adolescente.

Deși inițial tânăra suspectată a pretins că și-a ucis prietena pentru că era sătulă să fie mințită și să fie complice la infidelități, adevărul pare să fie altul. Conform informațiilor, victima ar fi fost cea care acoperea infidelitățile tânărului, iar conflictul ar fi izbucnit atunci când aceasta a refuzat să mai continue această complicitate.

Însă, întrebarea care rămâne în mintea noastră este: Ce poate duce pe cineva să recurgă la o asemenea acțiune extremă? Fiecare dintre noi se confruntă cu momente de tensiune și supărare, însă să treci de la aceste stări la o furie necontrolată și să comiți o crimă îngrozitoare înseamnă a depăși o linie foarte periculoasă.

Experții în domeniul psihologiei sunt de părere că un astfel de comportament extrem nu poate fi atribuit unei persoane cu sănătate mentală intactă. Mai mult, potențialul de furie irațională ar fi putut fi intensificat de consumul de alcool și substanțe psihoactive.

“Motivul crimei pare a fi incoerent. Motivația este puerilă. Cred că nu este vorba de infidelitate în acest caz. Conform relatărilor anterioare, victima se plânsese mătușii sale cu privire la comportamentul ciudat și acceselor de furie ale colegii de cameră. Ar fi trebuit să-și fi luat măsuri în urma acestor semnale. A fi în preajma unor astfel de persoane este nesănătos. Este evident că autoarea crimei se confruntă cu probleme psihice. Dacă s-a adăugat consumul de alcool sau droguri, acesta ar fi putut fi un factor declanșator suplimentar. Manifestările de comportament indică clar tulburări psihice. Ea a dezvoltat o furie irațională, dar asta nu scuză nivelul de violență extremă”, a declarat psihologul Liviu Chesnoiu.

Se pare că victima însăși a fost victima unui tată alcoolic în copilărie și că era monitorizată în mod regulat de către o asociație, care primea rapoarte despre progresele sale școlare. Fata era cunoscută ca fiind dedicată școlii și muncii și căuta să-și clădească un viitor. Este posibil ca inculpata să fi simțit invidie față de ea.

“Ar putea fi fost geloasă că victima era mai cuminte, mai atrăgătoare, mai bună la învățătură și că primea mai mult sprijin. Acest lucru ar fi putut declanșa o formă de invidie ciudată și extrem de intensă”, a mai adăugat Chesnoiu.

Specialistul este de părere că inculpata nu ar trebui să beneficieze de circumstanțe atenuante, dată fiind capacitatea sa de discernământ, și că ar trebui să primească pedeapsa cuvenită, însă consideră că intervenția unui psiholog sau psihiatru ar trebui să aibă loc pentru a înțelege și gestiona mai bine astfel de indivizi.

“Absența circumstanțelor atenuante este justificată de discernământul său. Nu va scăpa de consecințe. Cu toate acestea, aceste persoane necesită intervenție psihologică sau psihiatrică pentru a preveni posibile evoluții criminale ulterioare”, a concluzionat psihologul.

Tânăra acuzată a fost arestată preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, conform legii.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00