Declarația premierului, interpretată ca șantaj la adresa liberalilor și a sectorului privat

de admin 2
0 comentariu 69 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), atrage atenția asupra declarației premierului Marcel Ciolacu privind posibila sa demisie în cazul în care pachetul de măsuri fiscale nu este acceptat, caracterizând această declarație ca fiind un “șantaj” pus în aplicare de către social-democrați îndreptat împotriva liberalilor. Sighiartău subliniază importanța evitării luării unor măsuri care ar putea avea repercusiuni negative asupra sectorului privat.

“În cazul în care aceste aspecte (referitoare la pachetul de măsuri fiscale) nu sunt înțelese, eu sunt gata să-mi pun mandatul în joc și să ne întoarcem către popor. Am, de asemenea, răbdarea mea, așa cum este și corect. Sunt o persoană foarte răbdătoare și echilibrată”, a declarat Marcel Ciolacu.

Într-un interviu acordat publicației „Adevărul”, Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, consideră acțiunile premierului drept un “șantaj” îndreptat împotriva PNL și a electoratului acestuia. “Din perspectiva mea, ceea ce face premierul este un șantaj la adresa PNL și a electoratului PNL. Noi reprezentăm lucrătorii, profesioniștii liberali, agenții economici și mediul de afaceri. Îi spunem socialiștilor că nu suntem de acord cu majorări de taxe și impozite. În programul nostru de guvernare nu există menționată creșterea taxelor și impozitelor”, a subliniat Sighiartău.

Deputatul Sighiartău propune soluții concrete pentru abordarea situației fiscale, sugerând că prima măsură ar trebui să fie reducerea semnificativă a aparatului administrativ central, urmată de discuții referitoare la reforma administrației publice la nivel local, în colaborare cu primarii și președinții consiliilor județene, pentru a modela o strategie pe termen de patru ani.

“De aici trebuie să începem discuția. Salariile din sectorul public sunt cu 30% mai mari decât cele din sectorul privat. PNL nu trebuie să fie intimidat de astfel de declarații ale domnului Ciolacu. Trebuie să găsim soluții și să impunem reduceri semnificative în aparatul administrativ. În ultimii doi ani, au fost angajați peste 25.000 de oameni”, a subliniat Sighiartău.

De asemenea, europarlamentarul Rareș Bogdan a exprimat critici dure la adresa premierului Marcel Ciolacu, caracterizând declarațiile acestuia ca fiind un mod repetat și evident de a exercita presiune asupra opiniei publice. “Această condiționare, evident repetată, sună ca o amenințare sau mai degrabă, un șantaj direct! Dacă poporul român nu acceptă ceea ce doresc eu, dacă Partidul Național Liberal își exprimă dezacordul față de măsurile economice și fiscale, voi declanșa alegeri anticipate în România! Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, personalități istorice care au lăsat o amprentă în conștiința românilor și a istoriei României. Ești doar președintele trecător al PSD”, a declarat Rareș Bogdan.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00