36
Ingrediente:
- 225 g zahăr;
- 120 g unt;
- 1 ou;
- 1 linguriţă esenţă de vanilie;
- 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu;
- 180 g făină;
- 1 lingură cacao;
- 1 praf de sare;
- 200 g ciocolată mărunţită;
- 140 g nucă măcinată.
Mod de preparare:
- Se bate zahărul cu untul spumă. Apoi se adaugă oul, esenţa de vanilie şi bicarbonatul.
- Se amestecă separat făina cu sarea şi cacaua. După care se toarnă peste compoziţie. La sfârşit, se adaugă ciocolata mărunţită şi nuca măcinată.
- Din aluat se formează biluţe de 5 cm diametru, se aşază pe o tavă unsă cu unt, la 10 cm distanţă între ele.
- Se lasă la cuptor 15-20 de minute, până când devin maro-aurii. După care se lasă să se răcească. Se pot păstra câteva zile, la temperatura camerei.
Poftă bună!