Google anunță câștigătorii „Recenziei de Aur” 2023: Cetăți și castele remarcabile din România

de admin 2
0 comentariu 36 vizualizari 4 minute de citit
A+A-
Reset

Google dezvăluie câștigătorii celei de-a treia ediții a prestigiosului eveniment „Recenzia de Aur”, o inițiativă anuală ce recunoaște și recompensează cele mai bine evaluate locații de pe Google Maps. În cadrul ediției din acest an, Google a conferit titlul de „Recenzie de Aur” unor remarcabile castele și cetăți, distribuite în fiecare regiune a țării.

Pentru a face selecția, Google a ales locații cu profile verificate și actualizate în cadrul Google Profilul Companiei, încadrându-se în categoriile de castele, palate, cetăți și fortărețe. Fiecare câștigător din regiunile istorice ale României a fost ales dintre cele mai apreciate locații din aceste categorii, fiind obligatoriu să aibă un număr semnificativ de recenzii pe Google Maps în propria regiune și un rating de peste 4,5 stele. Aceasta selecție atentă a celor nouă câștigători ai titlului „Recenzie de Aur” a fost bazată pe datele disponibile pe Google Maps în luna mai a anului 2023.

Iată lista de cetăți și castele onorate cu titlul „Recenzie de Aur” în anul 2023, conform anunțului Google:

  • Maramureș: Castelul Károlyi, situat în Carei.
  • Crișana: Cetatea Oradea, aflată în Oradea.
  • Banat: Bastionul Maria Theresia, în orașul Timișoara.
  • Oltenia: Cetatea Medievală a Severinului, din Drobeta-Turnu Severin.
  • Muntenia: Castelul Peleș, locat în Sinaia.
  • Dobrogea: Cetatea Medievală Enisala, amplasată în Enisala.
  • Moldova: Palatul Culturii, găsit în Iași.
  • Bucovina: Cetatea de Scaun a Sucevei, în orașul Suceava.
  • Transilvania: Cetatea Alba-Carolina, aflată în Alba Iulia.

Elisabeta Moraru, Directorul Țării pentru Google România, a subliniat importanța recenziilor de calitate disponibile pe Google Maps, menționând că turiștii se inspiră adesea din acestea pentru a-și planifica călătoriile. Funcționalitățile avansate precum Immersive View, Rute Ecologice și Google Lens din Google Maps sunt menite să sprijine turiștii în explorarea cu succes a noilor orașe și descoperirea monumentelor istorice remarcabile. Castelul și cetățile reprezintă repere esențiale în turism, iar prin intermediul inițiativei „Recenzia de Aur” și al platformei Google Maps, se dorește amplificarea vizibilității acestor monumente istorice din România.

Proiectul „Recenzia de Aur” Google a avut în vedere valorizarea obiectivelor istorice, printre cele mai apreciate atracții, evaluate de utilizatorii Google Maps. În anul curent, scopul a fost de a aduce în prim-plan cele mai remarcabile monumente istorice din Europa Centrală și de Est (CEE), inclusiv România, alături de alte țări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Croația.

Harta cu locațiile câștigătoare ale ediției „Recenzia de Aur” Google din 2023 poate fi consultată accesând: acest link.

Mai multe detalii despre „Recenzie de Aur” pot fi găsite aici: recenziadeaur.

Completarea Profilului Companiei în cadrul platformei Google reprezintă o modalitate gratuită de promovare pentru monumentele istorice și atracțiile turistice. De la instituții publice și monumente istorice, la afaceri din industria turismului și HoReCa, servicii specializate și întreprinderi din diverse domenii (cum ar fi saloanele de înfrumusețare și frizeriile), instituții financiar-bancare, magazine variate, centre comerciale, precum și afaceri medicale sau auto (centre medicale, ateliere de service auto etc.), toate pot beneficia de completarea Profilului Companiei pe Google, astfel încât să fie mai ușor de găsit și accesat de cei interesați prin căutările pe Google Maps și Google Căutare.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00