Papa Francisc avertizează cu privire la impactul Inteligenței Artificiale

de admin 2
0 comentariu 79 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Papa Francisc a emis un apel important marți, îndemnând la o reflecție globală profundă cu privire la posibilele pericole ale dezvoltării inteligenței artificiale (AI), atrăgând atenția asupra “potențialului perturbator și a efectelor ambivalente” al noilor tehnologii. În ciuda faptului că are 86 de ani și a mărturisit în trecut că nu este familiarizat cu utilizarea unui computer, Papa a transmis acest avertisment prin intermediul unui mesaj pentru următoarea Zi Mondială a Păcii, sărbătorită de Biserica Catolică în fiecare 1 ianuarie.

Într-o tradiție respectată, Vaticanul a dat publicității mesajul cu mult înainte de data marcată.

Papa subliniază “necesitatea de a fi vigilenți și de a munci pentru ca o logică a violenței și discriminării să nu-și găsească rădăcinile în dezvoltarea și utilizarea acestor dispozitive, în detrimentul celor vulnerabili și excluși”, potrivit comunicatului oficial.

El mai adaugă că “necesitatea urgentă de a ghida conceptul și utilizarea inteligenței artificiale într-un mod responsabil, astfel încât să servească umanitatea și să protejeze casa noastră comună, subliniază importanța extinderii reflecției etice în domeniul educației și al legii.”

În anul 2015, papa Francisc a recunoscut că se descurcă cu dificultate în lumea tehnologiei, însă a denumit internetul, rețelele sociale și mesajele text drept “un dar de la Dumnezeu”, cu condiția să fie folosite cu înțelepciune.

În anul 2020, Vaticanul s-a alăturat unor giganți din industria tehnologică precum Microsoft și IBM pentru promovarea dezvoltării etice a inteligenței artificiale și a lansat un apel pentru reglementarea tehnologiilor intruzive, cum ar fi recunoașterea facială. Aceste acțiuni demonstrează angajamentul Bisericii Catolice în a aborda provocările și implicațiile etice asociate cu dezvoltarea rapidă a tehnologiei AI.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00