Perseidele: Ploaia de meteori va aduce un spectacol uimitor pe cerul nopții

de admin 2
0 comentariu 83 vizualizari 1 minute de citit
A+A-
Reset

În fiecare an, în intervalul 17 iulie – 24 august, are loc fenomenul uimitor al ploii de meteori Perseide. Punctul culminant al acestui eveniment, când pot fi observați până la 60 de meteoriți pe oră, survine în noaptea de 12 spre 13 august 2023.

În aceeași noapte, lumina lunii va ilumina cerul în proporție de aproximativ 13%, iar spectacolul astronomic numit Perseide poate fi admirat cu ușurință, fără a fi nevoie de echipamente speciale.

Perseidele reprezintă ploaia de meteori care se manifestă anual și este strâns legată de cometa Swift-Tuttle. Această remarcabilă manifestare cerească este cunoscută și sub denumirea de “ploaie de stele”.

Observarea Perseidelor este mai eficientă în locurile cu iluminat redus sau în lipsa surselor artificiale de lumină, unde poluarea luminoasă este redusă. Spectacolul astronomic poate fi urmărit cel mai bine după miezul nopții, în absența norilor, în regiunile montane sau rurale, sau în locuri ferite de clădiri înalte și iluminate. Perseidele pot fi observate pe cer timp de aproximativ o oră.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00