România: Viteză record la Internet, dar mulți nu-și permit accesul online

de admin 2
0 comentariu 112 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

România se confruntă cu una dintre cele mai mari proporții din Uniunea Europeană a populației în situație de risc de sărăcie care nu își permite accesul la internet, potrivit unui studiu Eurostat citat de „Ziarul Financiar”. Cu toate acestea, țara noastră ocupă primul loc în UE și al treilea în lume în ceea ce privește viteza conexiunii la internet.

Conform cercetării Eurostat, mai mult de 9% din populația totală a României se confruntă cu dificultăți financiare care îi împiedică să aibă acces la internet. Această situație plasează România într-o poziție nefavorabilă în clasamentul european.

“În anul 2022, discrepanțele dintre populația totală și cea expusă riscului de sărăcie în privința capacității de a-și permite o conexiune la internet au fost evidente în țările UE. Cea mai ridicată proporție a populației aflată în situație de risc de sărăcie, care nu poate accesa internetul, a fost înregistrată în România (25%), urmată de Bulgaria (20,5%) și Ungaria (16,5%). În schimb, cele mai reduse proporții au fost înregistrate în Danemarca și Finlanda (ambele cu 1%), urmate de Cipru și Luxemburg (ambele cu 1,5%)”, afirmă autorii studiului Eurostat.

Se conturează un paradox în contextul în care România deține poziția de lider în Uniunea Europeană în ceea ce privește viteza conexiunii la internet, în ciuda existenței unui număr semnificativ de persoane care nu își pot permite accesul la acest serviciu. Clasamentele adiționale plasează România pe locul al doilea în Uniunea Europeană, după Danemarca, în ceea ce privește viteza conexiunii. La nivel global, România se clasează pe locul al treilea în ceea ce privește viteza de descărcare a datelor prin conexiuni fixe, cu o viteză de 170 MB/secundă.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00