ANCOM: Contractele de comunicații electronice pot fi încheiate în diverse formate

de admin 2
0 comentariu 25 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Astăzi, 10 august, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a emis un comunicat de presă subliniind că contractele referitoare la serviciile de comunicații electronice pot fi încheiate fie în format scris pe suport de hârtie, fie în formă electronică, utilizând semnătura electronică. De asemenea, aceste contracte pot fi stabilitate și prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță, în conformitate cu prevederile în vigoare.

Într-o mișcare menită să asigure transparența și accesibilitatea, ANCOM a confirmat că microîntreprinderile, întreprinderile mici și organizațiile non-profit au drepturile similare consumatorilor în ceea ce privește relațiile contractuale cu furnizorii de servicii de comunicații electronice. Aceste drepturi sunt garantate în absența unui acord explicit de renunțare, parțial sau total, la aceste privilegii.

Modalitățile de încheiere a contractelor de furnizare a serviciilor de comunicații electronice sunt variate:

  • Prima opțiune constă în formatul scris pe hârtie, cu semnătură olografă.
  • A doua variantă se referă la încheierea în formă electronică, dacă utilizatorul este de acord, în acest caz fiind utilizată semnătura electronică avansată sau calificată.
  • A treia opțiune constă în încheierea prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță, precum telefon, scrisoare, e-mail sau aplicații online, cu respectarea unor criterii specifice.

ANCOM subliniază că contractele devin valabile în momentul în care utilizatorul își exprimă acordul pe un suport durabil. Definiția unui suport durabil cuprinde orice instrument ce permite stocarea informațiilor într-o formă accesibilă și reproducerea ulterioară a acestora în forma inițială. Acest pas este menit să ofere consumatorilor și profesioniștilor posibilitatea de a accesa informațiile necesare ulterior și de a le păstra înregistrate pe termen adecvat.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00