Ministerul Apărării Naționale anunță desfășurarea campaniei de recrutare pentru rezerviști voluntari

de admin 2
0 comentariu 43 vizualizari 4 minute de citit
A+A-
Reset

În perioada 07 – 25 august, Ministerul Apărării Naționale continuă campania de recrutare și selecție pentru cetățenii interesați să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezerviști voluntari în cadrul Armatei României pentru anul 2023.

Oportunitatea de a deveni rezervist voluntar este oferită pentru un număr de 2187 de locuri disponibile în unități militare din București și în 38 de județe ale țării, printre care Ilfov, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Procesul de recrutare și selecție se desfășoară în conformitate cu prevederile Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari, republicată, și a Ordinului ministrului apărării naționale nr. M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificările și completările ulterioare.

La Centrul Militar, candidații interesați vor primi informații detaliate despre beneficiile îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare și selecție, structurile responsabile cu aceste activități, precum și unitățile medicale militare unde vor fi supuși examinărilor medicale. Totodată, li se va prezenta unitatea militară sau centrul de instruire unde se va desfășura programul de instruire inițială, în cazul în care aceasta este necesară conform legii.

Candidații fără pregătire militară vor primi consultanță în ceea ce privește alegerea opțiunilor potrivite, în concordanță cu nivelul studiilor și specializările dobândite în viața civilă, pentru a se alinia cu funcțiile, armele și specialitățile militare corespunzătoare.

Detalii suplimentare sunt disponibile la sediile centrelor militare zonale, județene și de sector. Adresele și datele de contact pot fi găsite pe paginile de internet:

http://recrutare.mapn.ro

https://www.mapn.ro/contact/centre_militare

La Centrul militar, candidații care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor furniza următoarele documente:

  • actul de identitate, în original și copie;
  • certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim șase luni înainte de data depunerii;
  • acte de studii și alte documente relevante din viața civilă, în original și copie;
  • permisul de conducere valabil, în original și copie, dacă este cazul;
  • livretul militar, în original și copie, pentru cei care dețin calitatea de rezervist.

În urma adoptării Legii nr. 115/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari, măsuri noi au fost introduse pentru a face serviciul militar în calitate de rezervist voluntar mai atractiv, inclusiv majorarea remunerației acordate în perioada în care rezerviștii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni. Aceste măsuri au ca scop încurajarea implicării tinerilor în această importantă responsabilitate națională.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00