82
Ingrediente:
- 450 g cartofi;
- 2 cepe;
- 2 ouă;
- 150 ml smântână;
- 300 g caşcaval;
- 4 căţei de usturoi;
- sare, piper;
- chimen măcinat;
- oregano;
- 1 legătură de pătrunjel.
Mod de preparare:
- Cureţi cartofii şi ceapa, apoi îi speli şi îi pui în strecurătoare. Tai cubuleţe cartofii şi îi fierbi, îi scurgi şi îi pui într-un vas termorezistent. Tai fiecare ceapă în patru.
- Razi caşcavalul şi-l pui într-un castron. Baţi ouăle spumă şi le amesteci cu 200 g caşcaval ras, smântâna, ceapa şi usturoiul pisat. Condimentezi cu sare, piper, oregano şi chimen măcinat, după gust. Torni compoziţia peste cartofii din tavă. Presari caşcavalul rămas.
- Dai la cuptor până când se leagă şi se rumeneşte. În momentul servirii, decorezi budinca de cartofi cu pătrunjel tocat mărunt.
Poftă bună!