156
Ingrediente:
- 900 g iaurt grecesc simplu;
- 170 g miere;
- 250 g zmeură;
- 340 g afine;
- 200 g căpşuni sau alte fructe.
Mod de preparare:
- Tapetezi o tavă de prăjituri dreptunghiulară cu hârtie de copt.
- Într-un bol, amesteci iaurtul şi mierea şi omogenizezi. Torni compoziţia în tavă şi o nivelezi peste hârtia de copt. Presari fructele de pădure şi le apeşi uşor, ca să intre în iaurt.
- Dai la congelator cel puţin 2 ore, până când desertul îngheaţă complet.
- Foloseşti un cuţit ascuţit ca să spargi desertul, apoi poţi rupe cu mâinile bucăţi mai mari sau mai mici de iaurt congelat. Serveşti gustarea rece.
- Dacă nu găsești fructe proaspete, poţi folosi fructe congelate.
Poftă bună!