Microsoft renunță la Cortana: Windows Copilot preia comanda ca noul asistent AI

de admin 2
0 comentariu 64 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Într-o schimbare semnificativă, Microsoft a luat decizia de a renunța la asistentul vocal Cortana în cea mai recentă actualizare a sistemului de operare Windows 11. Această modificare, anunțată în luna mai, marchează sfârșitul lui Cortana, asistentul vocal al Windows, care acum se alătură numelor ca Clippy, ca un alt ajutor digital abandonat de către Microsoft.

Pentru cei care nu sunt familiarizați, Cortana nu a fost doar partenerul AI al lui Master Chief din populara serie de jocuri video Halo. Acesta a fost un companion activat vocal care putea îndeplini sarcini, seta memento-uri și furniza răspunsuri direct în cadrul sistemului de operare Windows. Decizia de a dezactiva Cortana nu ar trebui să vină ca o surpriză pentru unii, deoarece Microsoft a fost treptat axat pe tehnologii noi.

În locul Cortanei, Microsoft introduce Windows Copilot, cel mai recent asistent AI. În contrast cu predecesorul său, Copilot este echipat cu un model de limbaj generativ, ceea ce îi permite să îndeplinească o gamă mai extinsă de sarcini. Acestea includ răspunsuri la întrebări legate de Windows, rezumarea documentelor extinse, oferirea de recomandări pentru playlist-uri în Spotify și multe altele. De asemenea, utilizatorii au opțiunea de a folosi Bing Chat pentru a interacționa direct cu un asistent AI în browser.

Pentru cei care au fost atașați de Cortana, tranziția nu va fi instantanee. Dacă aleg să nu își actualizeze sistemul de operare, Cortana va rămâne funcțională. Cu toate acestea, odată ce actualizarea este implementată, asistentul virtual nu va mai fi disponibil. Cu toate acestea, există o rază de speranță pentru entuziaștii digitali. Un anunț oficial în articolul intitulat

„Sfârșitul suportului pentru Cortana în Windows și Teams” de pe platforma de suport Microsoft indică faptul că Cortana nu va dispărea în totalitate. Ea va rămâne disponibilă în aplicația mobilă Outlook, însă cu funcționalitate limitată.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00