119
Ingrediente:
- 150 g ciocolată cu 70% cacao;
- 1 lingură unt nesărat, tăiat bucăţele;
- 3 ouă;
- 250 ml frişcă;
- 1-2 linguri cafea, opţional.
Mod de preparare:
- Se bate frişca şi se dă la frigider.
- Într-o cratiţă, la bain-marie, se pun ciocolata, untul şi cafeaua şi se amestecă până ce s-a topit ciocolata. Se scoate de la bain-marie şi se lasă să se răcorească.
- După ce s-a răcit ciocolata, se adaugă gălbenuşurile şi o treime din frişca bătută. Se pune şi jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Se amestecă bine. Apoi se pune frişca rămasă şi cealaltă jumătate de albuşuri.
- Se pune spuma în pahare, care se dau la rece cel puţin 8 ore. Se serveşte cu frişcă şi ciocolată rasă.
Poftă bună!