137
Ingrediente (12 buc.):
- 180 g făină;
- 100 g zahăr;
- ½ linguriţă scorţişoară;
- ¼ linguriţă nucşoară;
- 2 linguriţe praf de copt;
- ¼ linguriţă sare;
- 180 ml lapte;
- 60 ml ulei;
- 1 ou;
- 1 linguriţă esenţă de vanilie;
- 8 linguriţe Nutella sau altă cremă de ciocolată.
Pentru topping:
- 50 g zahăr;
- 2 linguriţe scorţişoară;
- 3 linguri unt, topit.
Mod de preparare:
- Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Tapetezi o tavă de 12 brioşe cu forme de hârtie.
- Într-un bol, amesteci făina, zahărul, scorţişoara, nucşoara, praful de copt şi sarea.
- Separat, baţi oul cu laptele, uleiul şi vanilia. Încorporezi în ingredientele uscate.
- Pui câte o lingură de aluat în fiecare formă. Adaugi o linguriţă de cremă de ciocolată în centru, apoi acoperi cu încă un strat de aluat. Dai la cuptor aproximativ 15 minute.
- Pentru topping, amesteci scorţişoara cu zahărul. Când brioşele sunt gata, le laşi la răcit 10 minute, apoi le dai prin untul topit şi la final prin compoziţia cu scorţişoară. Serveşti imediat.
Poftă bună!