Crap la cuptor cu sos de roșii și măsline

de admin 2
0 comentariu 98 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente:

  • 1 crap de 1,5 kg;
  • 1 ceapă;
  • 200 g măsline feliate;
  • 5 linguri ulei;
  • 1 lingură sos de roşii;
  • boia de ardei dulce;
  • 1 lămâie;
  • 1 pahar de vin alb;
  • 3 căţei de usturoi;
  • sare;
  • piper boabe.

Mod de preparare:

  1. Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se îndepărtează capul, se dezosează, se spală, se zvântă bine cu şerveţele absorbante, se sărează şi se lasă să stea 30 de minute la rece.
  2. Între timp, se taie ceapa felii subţiri, se aşază pe fundul unei forme termorezistente împreună cu usturoiul tocat mărunt, sosul de roşii, vinul, sarea, măslinele, boiaua de ardei dulce şi boabele de piper.
  3. Deasupra se aşază peştele. Se stropeşte cu ulei şi zeamă de lămâie, după care se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 60 de minute. La jumătatea duratei de preparare, peştele se întoarce şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă.
  4. Când este gata, peştele se scoate pe un platou mare şi se serveşte garnisit cu ceapa din vas.

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW