Liderul AUR anunță proteste în fața Ministerului Sănătății împotriva vaccinării obligatorii

de admin 2
0 comentariu 83 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Liderul AUR, George Simion, anunță organizarea unui protest pentru ziua de mâine, 17 august, începând cu ora 11:00, în fața Ministerului Sănătății, împotriva propunerii de vaccinare obligatorie.

“Vom participa într-un act de protest în București mâine”, informează George Simion prin intermediul unei postări pe platforma Facebook.

“Aducem în stradă dezacordul nostru față de ideea vaccinării impuse și pentru a apăra drepturile concetățenilor noștri! Joi, pe data de 17 august, vom manifesta în fața Ministerului Sănătății, în semn de opoziție față de Strategia de Vaccinare a ministrului Alexandru Rafila. Considerăm că această strategie este o metodă de impunere forțată a vaccinării, subminând libertatea cetățenilor de a-și alege calea cea mai bună pentru sănătatea lor. Măsura obligativității nu va consolida încrederea în sistemul de sănătate sau în intențiile corecte ale guvernanților”, se arată în postarea de miercuri publicată pe pagina oficială a partidului AUR.

Reprezentanții AUR cer Ministerului Sănătății să “retragă imediat propunerea Strategiei Naționale de Vaccinare dezvoltată de OMS, care se află în prezent într-o falsă dezbatere publică”.

Din partea Ministerului Sănătății, s-au oferit asigurări că vaccinarea nu va deveni obligatorie și că nu se va emite niciun act normativ care să impună această măsură.

Ministerul Sănătății a precizat că nicio inițiativă legală propusă de către această instituție nu va susține ideea vaccinării obligatorii, iar strategia națională de vaccinare are ca scop asigurarea “accesului echitabil pentru toți”, fără a impune constrângeri.

“Proiectul de Hotărâre de Guvern care conține strategia națională de vaccinare pentru următorii ani este în prezent în procesul de analiză interministerială și va fi propus spre adoptare în viitorul apropiat. Experții din cadrul Ministerului Sănătății au subliniat că acest act normativ urmărește asigurarea unui acces echitabil la vaccinare pentru toți, indiferent de vârstă sau circumstanțe, fără a impune obligativitatea vaccinării. Femeile, adolescenții – atât fete cât și băieți – vor putea beneficia de vaccinarea anti-HPV gratuită, doar dacă doresc și solicită o prescripție de la medicul de familie”, conform comunicatului de presă emis de Ministerul Sănătății.

Un alt obiectiv important este pregătirea specialiștilor pentru a spori capacitatea lor de a furniza informații corecte și complete publicului cu privire la avantajele vaccinării.

“În școli, vaccinarea nu va fi obligatorie, ci va fi prezentată și încurajată. Prin acordul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, se iau măsuri care trebuie aplicate de instituțiile de învățământ în cazuri epidemiologice speciale (cum ar fi focarele de rujeolă). În astfel de situații, copiii nevaccinați trebuie să rămână acasă până când focarul se va stinge, pentru a preveni riscul îmbolnăvirii. Ministerul Sănătății își dorește să asigure sănătatea și protecția populației împotriva bolilor infecțioase. Eventualele greșeli legate de vaccinarea anti-COVID nu trebuie să afecteze accesul românilor la vaccinare. Evident, majoritatea celor care se opun sunt chiar persoane care au fost vaccinate în copilărie. Aceleași drepturi la protecția sănătății trebuie să le aibă și copiii lor sau nepoții lor”, subliniază Ministerul Sănătății.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00