Premierul subliniază urgența reformei administrative: „Trebuie să aducem servicii mai bune și abordări mai eficiente”

de admin 2
0 comentariu 90 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Marcel Ciolacu, premierul României, a exprimat astăzi necesitatea unei reforme administrative rapide pentru țară. Acesta a subliniat importanța adaptării administrației în funcție de cerințele actuale și îmbunătățirea serviciilor oferite cetățenilor. Declarațiile au fost făcute în cadrul Forumului Studenților Români de Pretutindeni (FSRP) – ediția 2023.

Premierul a adresat studenților prezenți gândurile sale referitoare la perspectiva reformei administrative, evidențiind că nevoia de reformă nu poate fi amânată.

“Întotdeauna noi, politicienii, am vorbit despre reforme în momentele în care ne-a convenit, când credeam că ne-ar aduce avantaje politice sau când credeam că vor trece neobservate. Este total greșit. Reforma administrativă trebuie să fie discutată atunci când societatea are nevoie de ea. În acest moment, România are nevoie de o reformă administrativă rapidă”, a afirmat premierul Ciolacu.

El a subliniat evoluția semnificativă a societății românești în ultimii ani și importanța generării unei administrații eficiente și dinamice.

“Avem nevoie de tineri bine pregătiți în domeniul administrativ. Tineri care să poată conduce inițiative, tineri care să fie dinamici. Dacă posibil, cu aceeași rapiditate cu care acționați zi de zi. Provocarea noastră principală nu este cât de mult ne dezvoltăm. Alocările bugetare pentru proiecte strategice, atât din fondurile europene, cât și din bugetul de stat, sunt vitale în domeniul energiei, infrastructurii rutiere și agriculturii. Aceasta ne arată nivelul dezvoltării României. Este prima dată în istoria țării când alocăm 7% din PIB pentru investiții directe.”

Ciolacu a accentuat că provocarea actuală nu constă în dezvoltarea în sine, ci în ritmul dezvoltării.

“Conflictul din Ucraina a schimbat dinamica și o va schimba în continuare. A venit momentul să accelerăm această schimbare. Trebuie să menținem ritmul cu reformele impuse de Uniunea Europeană, dar acestea sunt benefice pentru orice societate. Sunt reforme care, până acum, au fost insuficient implementate în România, iar acest decalaj a generat dorința de schimbare, reflectată în sloganul “Vrem o țară ca afară”. S-a remarcat în special în infrastructură și servicii publice.”

Premierul a adăugat că “toată lumea a discutat despre reforma administrativă și câți funcționari vor pleca.”

“Însă această întrebare nu are o bază solidă. Reforma trebuie să aducă servicii îmbunătățite, abordări mai eficiente. Sunt ferm convins că, în aceste cinci zile, vom identifica o listă completă a acțiunilor necesare. Îmi doresc ca tinerii din România, precum și fiul meu, să rămână aici, cei care studiază în străinătate să se întoarcă, și cei care au plecat să se reîntoarcă. Indiferent unde trăim, România rămâne patria noastră.”

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00