73
Ingrediente:
- 300 g făină;
- 5 ouă;
- 300 g zahăr;
- sare;
- 5 mere;
- 25 g unt;
- 20 g zahăr pudră;
- 3 frunze de mentă.
Mod de preparare:
- Speli merele, le cureţi de coaja şi de miezul de sâmburi şi le tai felii.
- Mixezi într-un castron ouăle, apoi treptat pui zahărul şi sarea.
- Adaugi făina, frămânţi aluatul, urmând să adaugi merele uşor fără să le zdrobeşti.
- Preîncălzeşti cuptorul, ungi un vas cu unt, presari cu făină sau întinzi hârtia de copt, așezi compoziţia și o netezești.
- Deasupra pui câteva felii de mere şi laşi la cuptor aproximativ 45 de minute. După ce s-a copt tarta, o laşi la răcit, apoi presari zahărul pudră şi ornamentezi cu frunzele de mentă.
- Serveşti la micul dejun cu un ceai sau la prânz lângă o cupă de înghețată de vanilie.
Poftă bună!