Invitație la festivalul internațional „Lucian Blaga”: Confluențe literare româno-spaniole

de admin 2
0 comentariu 99 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Institutul de Filosofie și Psihologie “Constantin Rădulescu-Motru” și Institutul de Cercetări Socio-Umane “Gheorghe Șincai” Târgu Mureș, entități ale Academiei Române, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Târgu-Mureș și Societatea Scriitorilor Mureșeni – Editura Ardealul, au plăcerea să invite publicul să participe la cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional “Lucian Blaga”.

Festivalul se va desfășura în perioada 17-19 august 2023. Deschiderea oficială va avea loc joi, 17 august 2023, începând cu ora 9, în Sala Corner a Bibliotecii Județene Mureș.

La eveniment vor lua cuvântul personalități marcante din domeniul cultural și academic, printre acestea se numără: dr. Eugeniu Nistor, președintele fondator al Festivalului și cercetător științific în cadrul Institutului de Filosofie și Psihologie “Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române, profesorul universitar Cornel Sigmirean, directorul Institutului de Cercetări Socio-Umane “Gheorghe Șincai” al Academiei Române Filiala Cluj-Napoca, traducătorul Gheorghe Vințan, președintele Filialei Târgu-Mureș a Uniunii Scriitorilor din România și dr. Monica Avram, directoarea Bibliotecii Județene Mureș.

De asemenea, în cadrul sesiunii de deschidere va fi transmis un mesaj din partea domnului academician Gheorghe Vlăduțescu, președinte de onoare al Festivalului.

Ediția actuală poartă titlul ”Confluențele literare româno-spaniole”.

Festivalul va avea plăcerea de a găzdui personalități notabile din Spania precum: prof. dr. Juan José Antequera Luengo, membru al Academiei Regale de Istorie din Spania, prof. dr. Mariluz Bort Caballero, cercetător la Universitatea din Huelva, Spania, și prof. dr. Antonio Ramírez Almanza, directorul Fundației Zenobia și Juan Ramón Jiménez din Moguer, Spania, se numără printre cei prezenți.

Festivalul va fi un prilej de lansări și prezentări de carte și reviste, precum și recitaluri de poezie susținute de autori mureșeni.

Pentru detalii complete despre program, vă invităm să accesați adresa: https://acad-cj.ro/eveniment12.html.

Este un eveniment cultural de marcă care aduce în prim-plan valorile literare și de cercetare, contribuind la promovarea dialogului intercultural.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00