89
Ingrediente (4 porții):
- 4 fileuri de somon;
- 16 cartofi mici;
- 200 g caşcaval răzuit;
- sare;
- zeama de la ½ lămâie;
- ulei;
- 8 bucheţele de broccoli;
- fire de busuioc proaspăt.
Mod de preparare:
- Aşezi pe foc o cratiţă cu apă şi sare. Speli cartofii. Când apa clocoteşte, adaugi cartofii cu tot cu coajă şi-i fierbi 5 minute. Apoi îi pui într-o tavă unsă cu ulei.
- Adaugi bucheţelele de broccoli peste ei. Stropeşti legumele cu puţin ulei.
- Presari fileurile de somon cu sare, le stropeşti cu ulei și cu zeamă de lămâie şi le pui peste legume.
- Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20 de minute. Când au trecut cele 20 de minute, scoţi un pic tava, presari caşcavalul răzuit peste peşte şi mai lași tava în cuptor încă 10 minute.
- Serveşti somonul cu legume asezonat cu busuioc proaspăt.
Poftă bună!