31
Ingrediente pentru blat:
- 1 pachet biscuiţi cu ciocolată;
- 8 linguri unt, topit.
Ingrediente pentru cremă:
- 450 g ciocolată de menaj;
- 500 g frişcă;
- 100 g unt.
Ingrediente pentru glazură:
- 200 g frișcă;
- 50 g zahăr pudră.
Mod de preparare:
- Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Pui blatul într-o tavă tapetată şi presezi uşor, apoi îl dai la rece.
- Pentru cremă, topeşti ciocolata într-o cratiță şi împreună cu frișca, având grijă să o amesteci cu o lingură de metal. Lingura de lemn usucă ciocolata.
- Încorporezi untul frecat spumă şi torni crema peste blatul răcit.
- Nivelezi şi dai din nou la rece câteva ore.
- Pentru glazură, baţi frișca cu zahărul pudră şi o întinzi peste tartă. Ţii la rece până când serveşti.
Poftă bună!