Falafel din năut cu sos

de admin 2
0 comentarii 40 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Ingrediente pentru falafel:

  • 200 g năut;
  • 1 ceapă;
  • 3-4 căţei usturoi;
  • 2 linguri făină de năut sau făină simplă;
  • ½ linguriţă chimion;
  • sare, piper;
  • ulei, pentru prăjit.

Ingrediente pentru sos:

  • 1 iaurt de soia sau iaurt simplu;
  • 2 căţei usturoi; 
  • sare, după gust;
  • 1-2 fire mărar;
  • coajă de lămâie, opțional;
  • seminţe de susan, opțional.

Mod de preparare:

  1. Pentru această reţetă nu e nevoie să fierbi năutul. Ţii năutul în apă între 12 şi 15 ore. Îl speli în mai multe ape şi îl pui în blender. Dacă e prefiert, îl spălați într-un jet de apă, îl lăsați la scurs, apoi îl puneți în blender.
  2. Adaugi ceapa şi usturoiul mărunţite şi mixezi ingredientele. Potriveşti gustul de sare şi piper, presari chimionul şi făina.
  3. Când ai obţinut o pastă, formezi chifteluţele de care le aplatizezi uşor şi le prăjeşti în baie de ulei, pe ambele părţi. Le scoţi pe şerveţele ca să îndepărtezi excesul de ulei.
  4. Pentru sos, combini iaurtul cu usturoiul zdrobit, cu mărarul tăiat fin şi cu sare. Amesteci bine să se combine aromele şi îl dai la rece. Opţional, poţi rade coajă de lămâie şi presăra seminţe de susan.
  5. Serveşti chifteluţele alături de sos. Le poţi mânca alături de lipii, orez sau o salată de legume. 

Poftă bună!

Comentarii

Articole similare

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00
eMangalia

FREE
VIEW