Revoluția digitală, mai rapidă decât revoluția industrială

de admin 2
0 comentariu 21 vizualizari 2 minute de citit
A+A-
Reset

Vicepremierul britanic, Oliver Dowden, exprimă convingerea că tehnologiile moderne, inclusiv inteligența artificială, pot contribui la o luare mai eficientă a deciziilor guvernamentale, însă în același timp emite avertismente privind amenințările masive de securitate cibernetică pe care acestea le pot implica. Dowden atrage atenția asupra posibilității ca aceste tehnologii să fie manipulate de hackeri pentru a provoca daune semnificative, conform unui articol publicat în The Guardian.

Printre avantajele pe care oficialul britanic le atribuie acestor tehnologii se numără sporirea productivității și eliminarea sarcinilor monotone din locurile de muncă.

“Suntem martorii unei revoluții totale care urmează să transforme radical aproape toate aspectele vieții în anii și chiar luni viitoare”, a declarat Dowden pentru Times. “Este o schimbare mult mai rapidă decât revoluțiile anterioare, precum cea industrială sau cea legată de invenția motorului cu ardere internă”, a continuat oficialul.

Dowden a subliniat că inteligența artificială poate sprijini guvernele în procesul decizional, exemplificând prin accelerarea analizării cererilor de azil sau simplificarea gestionării documentelor ministeriale.

Cu toate acestea, el a clarificat că “miniștrii nu vor delega niciodată luarea deciziilor către AI.” Cu toate acestea, a subliniat că există un risc potențial ca teroriștii să utilizeze inteligența artificială pentru a obține informații suplimentare despre materiale periculoase sau pentru a efectua atacuri cibernetice pe scară largă.

În ceea ce privește aspectele negative, Dowden a recunoscut că extinderea utilizării inteligenței artificiale va determina o reconfigurare semnificativă a economiei, dar a asigurat că guvernul va lua măsuri pentru a nu afecta populația. El a comparat acest proces cu introducerea automobilelor în societate.

“Avem o piață a muncii strânsă, iar guvernul are datoria să faciliteze tranziția oamenilor”, a declarat el. “În final, inteligența artificială ar trebui să preia sarcinile plictisitoare, astfel încât oamenii să se poată concentra pe aspectele mai captivante.”

O analiză realizată de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a indicat că 27% dintre locurile de muncă pot fi afectate de avansul inteligenței artificiale. Cu toate acestea, există puține dovezi concrete că AI a avut un impact semnificativ asupra locurilor de muncă în prezent, ceea ce poate fi explicat prin stadiul incipient al revoluției tehnologice, conform OECD.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00