Academia Europa Excelsior: Tabără internațională în Luxemburg pentru tinerii pasionați de cultură și creativitate

de admin 2
0 comentariu 368 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Academia Europeană de Vară

Schenghen – Luxemburg „Fără Frontiere / Without Borders”

21 – 26 august 2023

Asociația Centrul Cultural Francofon Buzău, în colaborare cu Asociația Echanges Internationaux aux Service de l’Éducation, Centrul Cultural Al Marghiloman din Buzău, Primăria Buzău, Școlile Românești de Week-end din Paris și Bruxelles, Școala Gimnazială N. Titulescu din Buzău și European School of Comics, anunță cu entuziasm prima ediție a TABEREI INTERNAȚIONALE sub denumirea de ACADEMIA EUROPA EXCELSIOR, care se va desfășura în Schengen – Luxemburg în perioada 21 – 26 august.

Această inițiativă va reuni 27 de elevi români, cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, profesori și animatori din patru țări diferite. Atelierele tematice desfășurate în limba română, franceză și engleză poartă titlul „Fără Frontiere / Without Borders”.

Programul diversificat include activități sportive, exerciții de improvizație teatrală, dezvoltarea abilităților de gestionare a emoțiilor, excursii pentru a explora patrimoniul natural din zona râului Moselle, plimbări cu barca pentru a admira cele trei țări vecine: Luxemburg, Germania și Franța, precum și vizite la European Museum Schengen și Muzeul Biodiversium.

În plus, dimensiunea europeană a taberei este evidențiată prin atelierele de benzi desenate coordonate de autorul și profesorul B.D. Mihai I. Grăjdeanu, care încurajează tinerii să-și exprime ideile „Fără Frontiere”, având România și aderarea sa la spațiul Schengen ca tematică în benzile desenate create.

Atmosfera taberei se bazează pe colaborare și empatie, participanții fiind împărțiți în grupuri de lucru în funcție de vârstă și nivelul competențelor lingvistice (română, franceză, engleză).

În timpul șederii în orașul Luxemburg, în perioada 25 – 26 august, sunt programate vizite la instituțiile europene (Parlamentul European, Curtea Europeană de Justiție, Banca Europeană de Investiții) și la obiectivele culturale locale, precum Palatul ducal, catedrala Notre Dame, ruinele cetății și Fundația Pescatore, inclusiv o experiență cu ascensorul panoramic.

Pe data de 25 august, la Ambasada României din Luxemburg, participanții la acest proiect vor susține un spectacol dedicat limbii române, care sărbătorește Ziua Limbii Române la data de 31 august. Acest eveniment este rezultatul colaborării dintre elevii și profesorii români din cele patru țări (Belgia, Franța, Luxemburg și România). Reprezentanții Ambasadei României vor prezenta rolul și activitățile de promovare a României.

Obiectivul Centrului Francofon Internațional este de a crea un ecosistem european de tineri, profesori și părinți care să dezvolte proiecte în țările lor respective. Această inițiativă are ca scop exersarea limbilor moderne, promovarea multiculturalității și plurilingvismului, dezvoltarea competențelor sociale, a inițiativei personale și a spiritului de echipă, având astfel ca finalitate îndeplinirea obiectivelor acestui proiect internațional.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00