Sprijin financiar pentru investiții în stațiunile balneare de la Ministerul Economiei

de admin 2
0 comentariu 33 vizualizari 3 minute de citit
A+A-
Reset

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va acorda sprijin financiar nerambursabil operatorilor economici din stațiunile balneare și balneoclimatice care doresc să desfășoare investiții în infrastructura turistică, balneară, culturală, sportivă și de agrement. Aceste măsuri sunt disponibile în cadrul unei scheme de minimis, iar procedura de aplicare a fost publicată în data de 17 august în Monitorul Oficial și poate fi consultată: https://economie.gov.ro/wp-content/uploads/2023/08/Monitorul-Oficial-Partea-I-nr.-746-6-31.pdf.

Obiectivul acestei inițiative este de a îmbunătăți calitatea serviciilor turistice și a celor conexe din destinații prin sprijinul financiar din partea bugetului de stat. Finanțarea acoperă până la 50% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, exclusiv TVA. De asemenea, sprijinul poate fi utilizat și pentru formarea profesională a personalului angajat în sectorul HoReCa. Bugetul alocat pentru program în anul curent este de 15.000.000 de lei.

Schemele de finanțare vor viza următoarele tipuri de activități:

  1. Extinderea și reabilitarea structurilor de primire turistică care oferă servicii de cazare, alimentație publică și tratament balnear. Acest aspect include și modernizarea rețelelor de captare și transport a resurselor naturale cu potențial de tratament.
  2. Construcția, extinderea și reabilitarea obiectivelor culturale, sportive și de agrement din stațiunile balneare.
  3. Achiziționarea de echipamente, mobilier și aparatură medicală specializată în tratamente balneare.
  4. Formarea profesională a personalului angajat în sectorul HoReCa.

Lansarea apelului de proiecte este programată pentru luna septembrie. Înscrierile vor fi efectuate în mod exclusiv online, pe website-ul www.turism.gov.ro. După completarea formularului electronic și atașarea documentelor justificative, aplicațiile eligibile vor fi evaluate de către Agențiile pentru Îndeprinderi Mici și Mijlocii la care operatorii economici sunt înregistrați. Alegerea proiectelor se va face în funcție de ordinea numerelor de înregistrare și a bugetului disponibil.

Important de menționat este faptul că fiecare beneficiar poate înscrie un singur proiect în cadrul apelului. Detalii specifice privind perioada de înscriere vor fi comunicate cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de startul procesului de înregistrare, pe site-ul oficial al instituției, în conformitate cu procedura de implementare a programului.

Comentarii

Articole similare

Acest site utilizeaza Cookies pentru a imbunatatii experienta utilizatoriilor. Accept Afla mai multe

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00